Skottland
Spela golf i golfens hemland Skottland. Världens bästa banor, som Dalmahoy och Glasgow Gailes
Spanien
För dig som vill spela golf i soliga Spanien.
Baskien
Baskiska golfbanor och turistresemål som lämpar sig för golfresenärer.
Andalusien
För dig som planerar en golfresa till Andalusien eller Costa del Sol.
Kanarieöarna
Var du kan spela golf på de olika Kanarieöarna, Lanzarote, Teneriffa och så vidare.
Tjeckien
En ny fantastisk golfdestination: Tjeckien och dess fantastiska golfbanor.
Azorerna
Varför inte välja ett lite mer ovanligt resmål för din golfresa, som Azorerna?

Skottland - golfens hemland

Golf sägs ha spelats i Skottland i mer än 600 år, så givetvis har Skottland en mycket lång golftradition. Att spela golf i Skottland är också mycket trevligt på grund av den vackra omgivningen.

Det finns mer än 500 golfbanor i Skottland, trots att området till ytan är relativt litet, då sporten är oerhört populär här och många reser också hit endast för att uppleva den häftiga känslan med att spela golf i Skottland, golfens hemland. Att hitta golfbanor i Skottland är därför inte särskilt svårt, men det gäller ju att veta vilka av dem som är bra också!

Dalmahoy

I Dalmahoy som ligger strax utanför Edinburgh finns det två helt fantastiska golfbanor, som hör till de allra bästa banorna i hela Skottland. Bland annat så har Solheim Cup pch Scottish PGA spelats i Dalmahoy. Den ena banan heter Dalmahoy East Course och det är faktiskt Skottlands längsta golfbana, med sina 18 hål/Par 72. Den andra banan heter Dalmahoy West Course, och det är en lite kortare bana (18 hål/Par 68). På området finns även ett 4 stjärnigt hotell.

Glasgow Gailes

Glasgow Gailes är hemmaplan för golfklubben Glasgow Golf Club (som grundades 1781), som är den 9:e äldsta golfklubben i hela världen. Banan ligger som man kanske hör på namnet i Glasgow och Glasgow Gailes är därför mycket populär bland spelare som vill kombinera sitt spelande med ett stadsbesök.

Andra bra banor att spela golf i Skottland på är Seafield, Bellisle, Prestwick St Nicholas, Irvine Bogside, Kilmarnock Barassie, Dalmilling, Lochgreen, Darley, Fullarton, Girvan och Maybole.

Om du åker till Skottland utan att ha bestämt dig för vilken bana du vill spela på behöver det absolut inte betyda att du inte kommer att hitta en bra bana. Är du väl i Skottland kan du mycket väl kontakta en lokal golfklubb för att höra deras rekommendeationer gällande bra golfbanor i Skottland.

Rekommenderade länkar

Populära sidor

Externa länkar